slovensko-ukrajinskom pohraničí zadržala siedmich cudzincov.

25.05.2011 Sobrance

Sobrance 25. mája (TASR) - Policajti spadajúci pod Riaditeľstvo hraničnej polície (RHP) Sobrance zadržali v týchto dňoch na slovensko-ukrajinskom pohraničí siedmich cudzincov. Väčšina zo zadržaných pochádza zo Somálska.
Príslušníci Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Podhoroď zadržali v utorok (24.5.) o 12.50 h v lesnom poraste pri Ruskom Hrabovci v Sobranskom okrese tri osoby zo Somálska. "O ich zadržaní sme informovali pracovníčku Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce vzhľadom na to, že ide o maloletých cudzincov," informovala riaditeľka RHP Agnesa Kopernická. Ako dodala, do ďalšieho rozhodnutia sú umiestnení v priestoroch OHK PZ Podhoroď.
Príslušníci OHK PZ Petrovce zadržali v ten istý deň o 13.30 h jedného štátneho príslušníka Ruskej federácie, konkrétne Čečenska, v katastrálnom území obce Petrovce v okrese Sobrance. "Cieľom jeho cesty bolo Rakúsko. Cudzinec je do ďalšieho rozhodnutia umiestnený na OHK PZ Petrovce," uviedla Kopernická.
K ďalšiemu zadržaniu troch Somálčanov došlo na slovensko-ukrajinskom pohraničí dnes o 01.10 h v obci Choňkovce, okres Sobrance. Kopernická vysvetlila, že prípad zadržaných cudzincov je momentálne v riešení a do ďalšieho rozhodnutia sú umiestnení na OHK Podhoroď.
 

Vyberte región